Structuri De Link Interne

Optimizare Website
Structuri De Link Interne


Exista doua tipuri de structuri de link interne – ierarhice si uniforme.

Structuri de Link Ierarhice
Structurile de link ierarhice reprezinta modul de legare a paginilor intre ele in care una sau mai multe pagini sunt considerare ca fiind mai importante decat restul paginilor.
Paginile importante primesc link de pe toate paginile site-ului, dar nu toate paginile fac link-uri intre ele. Aceasta structura de link concentreaza PageRank-ul in cele mai importante pagini.



Majoritatea site-urilor ar trebui sa foloseasca o structura ierarhica de link, in care pagina principala si eventual pagina de produse, servicii sau continut primesc cele mai multe link-uri in tot site-ul.

In acest fel, poti creste sansele ca cea mai importanta pagina a site-ului tau are cel mai inalt rank in Google pentru cele mai importante cuvinte cheie folosite. Urmatoarea figura ilustreaza chiar acest concept.



Structura de Link Ierarhica
doar paginile importante primesc link de la toate celelalte paginile.


De obicei pagina principala are cea mai inalta valoare PR pentru ca este de obicei pagina care primeste cele mai multe link-uri catre ea, atat link-uri interne cat si link-uri externe. Aceasta structura nu este ideala daca pagina principala este de fapt un splash-page sau nu are continut deloc. 

In acest caz ar trebui sa iti restructurezi pagina principala astfel incat va avea mai mult continut si va fi mai relevanta atat pentru Google cat si pentru vizitatorii tai. Daca acest lucru nu este posibil, atunci incearca sa trimiti toate link-urile catre cea mai importanta pagina de continut cu relevanta ridicata pentru cuvintele cheie principale. 

In figura de mai sus, pagina Despre Noi primeste un link de la o singura pagina. Acest lucru se intampla deoarece pagina Despre Noi nu este la fel de „importanta” ca celelalte pagini. De ce sa canalizezi aiurea PR pentru o pagina care nu are acelasi grad de importanta ca prima pagina. In schimb, fa un link inapoi catre prima pagina pentru a trimite inapoi valoarea PR.



Structuri de Link Uniforme
Structurile de link uniforme se aplica atunci cand toate paginile sunt considerate la fel de importante (ca tema, subiect sau cuvinte cheie). 

Aceasta este cea mai simpla metoda in ideea in care fiecare pagina are cate un link catre toate celelalte pagini. Majoritatea site-urilor folosesc aceasta structura fara a considera faptul ca vor avea acelasi meniu cu aceleasi link-uri pe toate paginile site-ului. 

Aceasta structura de link distribuie uniform PR-ul pe toate paginile site-ului, un aspect ce nu ar trebui considerat ca fiind ideal. Figura urmatoare demonstreaza acest concept.



Structura de Link Uniforma
fiecare pagina are un link catre toate celelalte pagini.

 In acest exemplu, este de notat faptul ca fiecare pagina are un link catre o pagina cu o importanta mai scazuta (Despre Noi). De ce sa canalizezi PR catre aceasta pagina? 

Foloseste-te de structura ierarhica ori de cate ori ai ocazia.

Niciun comentariu: