Linkarea paginilor intre ele

Optimizare Website
Linkarea paginilor intre ele


Inainte de a continua, trebuie introdus conceptul de PageRank (PR). 
PageRank-ul este o valoare numerica pe care o da Google importantei unei pagini. 
PageRank-ul este determinat de numarul de link-uri care fac trimitere la o pagina. 


Asemenea link-uri pot fi localizate pe alte pagini ale aceluiasi site (link-uri interne) sau pe pagini ale altor site-uri (link-uri externe). Linkurile externe au o valoare mai mare decat cele interne. Google considera ca atunci cand o pagina are un link catre alta pagina, aceasta acorda un vot paginii la care trimite link-ul.

Cu cat exista mai multe link-uri (voturi) catre o pagina, cu atat este mai importanta acea pagina pentru Google. PageRank-ul si importanta acestuia sunt de multe ori supraevaluate. 

Link-urile dintre pagini, daca sunt facute corespunzator, vor ajuta la mentinerea PR-ului total al site-ului si, de asemenea, va distribui PR-ul total catre cele mai importante pagini ale tale. PR-ul total al site-ului tau este pur si simplu suma valorilor PR ale paginilor web individuale. 

Este de retinut faptul ca atunci ca se vorbeste de PR, se face de obicei referire la o singura pagina.

Link-urile interne pot servi la distribuirea PageRank-ului intre toate paginile site-ului tau. Link-uri de pe site-ul tau care fac trimitere la alte site-uri pot scadea aceasta valoare de pe paginile ce contin acest gen de link-uri (implicit, poate scadea si valoarea totala a PR-ului pentru site-ul tau), iar link-uri catre site-ul tau pot da o valoare mai mare PR-ului tau.

Cu cat ai mai multe link-uri interne in site-ul tau, cu atat se distribuie mai omogen PR-ul in site-ul tau. 

Inapoi la Optimizare Website

Niciun comentariu: