Procesul General de Link-Building

Promovare Website
Procesul General de Link-Building




Procedura generala pentru crearea si gestionarea unei campanii de link-building se imparte in sase etape:



  1. Fa o cautare dupa cuvintele cheie cele mai importante in Google. Uita-te la primele 30 de rezultate. Aceste website-uri sunt ori competitia ta, sau site-uri complementare. De asemenea cauta si site-uri in ODP si pe Yahoo in aceeasi nisa in care te afli.
  2. Determina ce site-uri au link-uri catre tine in prezent. Pentru Yahoo iti poti afla backlink-urile in felul urmator: mergi la http://www.yahoo.com si introdu urmatorul termen in casuta de cautare: „linkdomain:www.domeniul-tau –site:www.domeniul-tau
  3. In acelasi fel, determina care site-uri au link-uri catre competitia ta. Din moment ce aceste site-uri au link catre ei, ar trebui sa aiba un link si catre tine :).
  4. Viziteaza fiecare site din lista pentru a vedea daca vrei un link de pe acel site. Scurteaza lista dupa nevoie pentru a ramane doar cu site-urile relevante temei site-ului tau.
  5. Creaza un sistem de gestionare a eforturilor tale. Poti folosi un fisier Excel cu o lista a tuturor site-urilor, pe care le-ai contactat deja, daca ti-au facut un link catre site-ul tau, etc.
  6. Gestioneaza sistematic, urmareste si extinde-ti eforturile. Dezvolta un obicei ca macar o ora pe saptamana sa iti cauti noi oportunitati de parteneriat de link. Scopul final ar trebui sa iti gasesti trafic targetat din cat mai multe locatii relevante cu putinta.
Inapoi la Promovare Optimizare Website

    Niciun comentariu: