Inscrierea Site-ului in Directoare

Promovare Website
Inscrierea Site-ului in Directoare

Inscrierea in directoare web ar trebui sa fie primul pas in campania de link-building. Multe din aceste directoare au taxe destul de mici valabile pe viata. Acesti bani ar fi bine investiti pentru cresterea PageRank-ului site-urilor noi mai rapid.

Desi directoarele ofera un trafic mult redus fata de motoarele de cautare, calitatea traficului este mai bine orientata deoarece esti listat intr-o categorie specifica.



Directoarele web contin listari ce sunt ordonate in categorii si subcategorii. Listarile sunt adaugate in directoare de personae – spre deosebire de motoarele de cautare, care folosesc programe automate care afiseaza pagini dupa rank-ul obtinut de acestea. De asemenea, spre deosebire de motoarele de cautare, directoarele web pot altera titlul si descrierea site-ului tau pentru a se “incadra” mai bine in categoria aleasa de editori.

Inscrie-ti site-ul manual intotdeauna. Nu folosi software sau servicii online care iti inscriu site-ul in mai multe directoare automat. Ideal este sa ai control absolut asupra locului si metodei de inscriere a site-ului tau.

Nota:
Google a blocat unele site-uri si directoare pentru a opri “curgerea” PageRank-ului. Cu toate acestea, asemenea site-uri mai pot avea inca PR-ul afisat in Google Toolbar.


Inscrierea site-ului in ODP

Datorita importantei sale, o listare in ODP (cunoscut si ca DMOZ) este considerata destul de importanta. ODP ofera listari nu doar pentru Google, dar si pentru AOL, Lycos, Teoma, AskJeeves, Netscape, AltaVista, HotBot si o suita de directoare mai mici specializate.

Poate dura cateva luni (in cazul in care iti reuseste procesul de inscriere...) pentru a aparea in ODP, deoarece acesta este intretinut de voluntari care sunt prea incarcati de volumul de solicitari. Din aceste motive, ar trebui sa iti centrezi atentia pe inscrierea in ODP de indata ce site-ul tau e complet.

Iti poti spori sansele de incluziune daca gasesti o categorie care nu este suprasaturata deja cu alte listari. Un editor ODP iti va revizui cererea de inscriere.

Inapoi la Optimizare Website

Niciun comentariu: