Despre Word Stemming si LSI

Optimizare Pagina
Despre Word Stemming si LSI


 Word Stemming

Google foloseste acest element pentru a acorda o sansa cat de cat egala tuturor formelor ale unui cuvant(singular, plural, forma de verb cat si sinonime) pentru a aparea in pagina de rezultate la un anumit termen de cautare folosit.

Acest lucru poate fi folositor pentru un site sau ii poate dauna in functie de oprimizarea site-ului pentru una din formele cuvantului cheie.



Deci, daca cineva face o cautare pentru termenul „vopsele auto”, nu vor aparea doar rezultatele care sunt optimizate pentru acel termen de cautare, dar si pagini ce contin variatii ale acestui termen:
  • Vopsea auto
  • Vopsire auto
  • Vopsitor auto

De asemenea, daca un o pagina este optimizata pentru termenul „vopsele auto” va aparea chiar daca este folosita o variatie a termenului de cautare. De exemplu, daca se folosesc urmatorii termeni, se vor obtine in rezultate si pagini care sunt optimizate pentru „vopsele auto”:
  • Vopsea auto
  • Vopsire auto
  • Vopsitor auto

Word stemming este o caracteristica utila pentru cei ce fac o cautare, deoarece ii scuteste de timpul de a efectua mai multe cautari pe variatii ale unui cuvant.

Word stemming iti poate ajuta site-ul dar ii poate face si rau in termeni de ranking, deoarece nu doar creste numarul de cuvinte pentru care poti obtine un rank bun, dar creste si numarul de site-uri (competitie) care apar in rezultatele de cautare.

Cand faci o cautare Google pentru un termen, pune un „+” in fata termenului pentru care nu vrei sa faca word stemming. De exemplu:
+vopsele auto” va scoate din cautari variatii ale cuvantului „vopsele” si va returna doar pagini cu „vopsele auto” si pagini ce pot contine variatii ale cuvantului „auto”.

Acorda atentie „radacinii” cuvantului si la ceea ce Google considera ca fiind relevant cuvantului tau cand faci optimizarea site-ului in timp.

Latent Semantic Indexing (LSI)

Cunsocut si sub denumirea de Latent Semantic Analysis (LSA), este o tehnologie ce ii permite lui Google sa analizeze si sa cuatifice cuvinte cheie legate semantic intr-un set mai mare din continutul unei pagini web (sinonime ale cuvintelor, diferite sufixe si prefixe, etc.) Exista destule speculatii privind influenta LSI asupra rank-ului unei pagini.

Efectul acestui element pe site-ul tau nu este inteles intr-u totul, dar poate insemna ca exista posibilitatea ca pagina ta sa obtina un rank mai bun pentru un cuvant cheie semnatic legat de cel al tau, dar care nu se afla pe pagina ta.

Inapoi la Optimizare Website

Niciun comentariu: