Nu-ti supraincarca pagina cu cod

Optimizare Site
Nu-ti supraincarca pagina cu cod


Google are o limita de timp impusa pentru a-si face crawl-ul pe site-uri. Daca ai un site extrem de mare, Google poate nu are timpul necesar pentru a face un crawl complet pe toate paginile din prima tentativa. Aceasta problema se poate rezolva pastrand un cod simplu si curat pe toate paginile.



Acest lucru face ca paginile tale sa fie descarcate mult mai usor, fapt ce imbunatateste experienta vizitatorului pe site-ul tau. Unele studii arata faptul ca pentru fiecare secunda necesara site-ului tau sa se incarce, pierzi cam 10% din vizitatori. Dupa aproximativ 5 secunde, majoritatea vizitatorilor isi pierd rabdarea si pleaca de pe site-ul tau. Inca mai sunt oameni care folosesc o conexiune slaba la internet. Acest lucru nu se va schimba in curand, chiar daca e moda tot mai mare cu conexiuni rapide gen broadband.



Incearca sa nu ai mai mult cod decat continut vizibil (text) pe pagina. In mod frecvent, paginile web sunt compuse din 80% cod Javascript si style (fonturi, etc).

Click-dreapta si selecteaza View Source pe orice pagina pentru a vedea codul acesteia. Desi Google ignora acest cod, ii ia ceva timp pentru a trece prin el sa iti gaseasca continutul.

Ar fi recomandat sa pastrezi codul Javascript intr-un fisier separat (.js) si sa faci un link catre el din sectiunea <head> al fiecarei pagini web, in felul urmator:

<script language="JavaScript" type="text/javascript" src="FisierulTau.js"></script>

De asemenea, creaza si un fisier .css ce contine informatiile de font si fa-i un link in felul urmator:

<link rel="stylesheet" href="FisierulTau.css">

3 comentarii:

Landa spunea...

Asta-i mai greu de priceput:))

Bucsa Emanuel Ioan spunea...

incetuc si cu rabdare toate sunt "pricepubile" :))

Unknown spunea...

Necazul e, ca daca omul se pricepe cat de cat, deja a facut majoritatea optimizarilor, daca nu, ceea ce le spui suna a pasareasca si face "skip this page", urmand sa vada el ce-i aia cand o fi.
Oricum sfaturile tale sunt valoroase, daca sunt macar 50% aplicate. Personal, o sa mai studiez problema, nici eu nu am prea facut ce trebuie, desi inteleg bine ce spui.
Spor la treba in continuare, ai o pagina buna !