Factori SEO On-Page si Off-Page

Optimizare Site
Factori SEO On-Page si Off-Page


  • Factorii On-Page si Relevanta Paginii

Cuvintele cheie sunt strict legate de termenii de cautare – cuvinte si/sau propozitii pe care oamenii le introduce intr-un motor de cautare pentru a gasi informatii specifice.

Majoritatea oamenilor introduc termeni compusi din 2-5 cuvinte in Google pentru a gasi ceea ce cauta. Google, la randul sau, analizeaza toate paginile din indexul sau si ofera paginile care contin acei termeni de cautare.

Fiecare pagina contine de obicei unui sau doua cuvinte cheie ce sunt repetate de obicei de mai multe ori decat restul cuvintelor pe intregul site. 


Aceste cuvinte cheie redau, de obicei, tema unui website. In plus, Google mai analizeaza si site-uri care contin link-uri catre pagina ta.
In mod specific, Google cauta in textul link-ului (partea pe care se poate da click) care trimite la site-ul tau, daca acesta contine aceleasi cuvinte cheie.



  • Factorii Off-Page si Importanta Paginii

Importanta unei pagini este strict legata de link-urile catre acea pagina – cantitatea, calitatea si durabilitatea.
Aceasta parte a algoritmului include Pagerank-ul Google (PR). Google cauta link-uri pe alte website-uri care fac trimitere la site-ul tau. Google interpreteaza un link de la website-ul A catre website-ul B ca fiind un “vot” pentru importanta site-ului B. In acest fel alte website-uri acorda voturi site-ului tau, fapt ce ajuta la cresterea valorii PR-ului pe site-ul tau.

Fiecare pagina a site-ului tau are o valoare PR. De obicei, PR-ul este cel mai mare pentru prima pagina, deoarece majoritatea oamenilor vor face link-uri directe catre prima pagina.
Cu cat ai mai multe link-uri catre site-ul tau, creste implicit importanta paginii tale, iar Google va oferi o valoare mai mare pentru PR-ul site-ului tau.

In plus, conteaza si calitatea link-urilor nu doar cantitatea lor, deoarece nu toate link-urile au aceeasi valoare. Trebuie de retinut ca Pagerank-ul este doar un singur factor (desi important) utilizat in clasament.

Site-uri care au o optimizare mai buna on-page pot aparea inaintea celor ce au o optimizare mai proasta, dar Pagerank mai mare.

Pagerank-ul se ofera dupa ce sunt comparate toate paginile din index-ul Google intre ele. Aceasta inseamna miliarde de pagini web. Este de notat faptul ca Pagerank-ul nu depinde de cuvintele cheie folosite in site-ul tau.

Inapoi la Promovare Optimizare Website

Niciun comentariu: