Cand Google te viziteaza...

Optimizare Site
Cand Google te viziteaza...



Pentru a aparea in baza de date pentru cautari Google (index), Google viziteaza site-ul tau folosind programe automate denumite robots (roboti) sau spiders (paianjeni). 

Aceste programe “citesc” fiecare pagina a site-ului tau, incepand de la prima pagina, dupa care urmeaza toate link-urile de pe site-ul tau. Cand un bot al unui motor de cautare iti viziteaza site-ul, aceasta actiune se numeste crawling.


De retinut este faptul ca Google nu va adauga o pagina web in indexul sau decat daca are deja alta pagina in index care are un link catre acea pagina. Degeaba iti adaugi site-ul in Google, daca nu ai un link de pe alt website catre pagina ta.

Crawl-uri pe site-uri sunt facute de catre spider-ul principal al Google, denumit Googlebot. In functie de popularitatea site-ului tau, va creste si frecventa acestor crawl-uri facute de Google. Site-uri de rank inalt si site-uri care isi fac update zilnic al informatiilor (site-uri de stiri sau blog-uri) sunt de obicei vizitate zilnic.

Daca te intereseaza, poti verifica server log-ul pentru agentul “Googlebot”. Aici vei afla cand ti-a vizitat Google site-ul. Poti verifica si dupa adresa IP, doar ca nu este o metoda cu acuratete ridicata, deoarece Google se foloseste de adrese IP diferite ce se pot modifica pe parcursul timpului.

Google isi face un update al indexului aproape in mod continuu desi schimbari majore se fac de cateva ori pe an. 
Aceste schimbari majore sunt corelate cu schimbari in algoritmul folosit pentru calcularea rank-ului unei pagini.

Inapoi la Promovare Optimizare Website

6 comentarii:

Din Bogdan spunea...

Merge pacaliti roboti google, nu sunt oameni :)

Bucsa Emanuel Ioan spunea...

"pacaliti", da. dar cu bun simt:) altfel se numeste spam :))

BărbatLaCratiţă spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
BărbatLaCratiţă spunea...

Credeam ca avand blogul pe Blogger, apartinand de Google, acesta va aparea automat in cautarile Google. Dar se pare ca nu, am blogul de 3 zile deja si inca nu a fost indexat. Interesant...

Bucsa Emanuel Ioan spunea...

ar fi incorect fata de ceilalti oameni daca s-ar proceda asa... toata lumea ar avea blog pe blogger atunci. nebunie curata ar iesi :))

BărbatLaCratiţă spunea...

:)) Ai dreptate. Deh... m-am gandit ca am si eu un avantaj daca ma "intovarasesc" cu ei :). Fiind incepator intr-ale bloggeritului nu prea am habar despre promovarea-optimizarea blogului. Tocmai d`asta am si intrat la tine pe site. Acum sa vad ce reusesc sa inteleg si sa aplic din ceea ce citesc :)) Orice sfat e binevenit!